maanantai 10. lokakuuta 2016

Saiminkainen...

 Tänään käytiin taas ortopedin luona...
Saimi alkoi muutama viikko sitten taas 'pompottamaan' leikattua jalkaansa ja esim. välillä syliin ottaessa tunsi kättä vasten muljahduksen.
Pelko osoittautui todeksi, kun leikannut lääkäri tutki koiran.
"Polvessa polvilumpion luksaatio pääsee edelleen tapahtumaan. 
Aikaisemmin tehty toimenpide ei siis ollut riittävä"
Mahdollisuuksia uuteen korjaavaan operaatioon olisi, kiertynyttä reisiluuta voisi leikkauksella suoristaa, telauraa voisi suoristaa, jopa telauraproteesin voisi laittaa...
Yritän ajatella järjellä. Iso ja kallis, sekä toipumisajaltaan pitkä operaatio olisi uudestaan edessä, eikä se kuitenkaan Saimista tervettä tekisi.
Nyt mennään rajoitetulla liikunnalla ja hoidetaan kipua, tarpeen niin vaatiessa.
Ja toivotaan parasta!
Onneksi koirat ei murehdi etukäteen...

3 kommenttia:

Suski kirjoitti...

Missä liikevauhdissa Saimin jalan pompottaminen näkyy? Näkyykö se jo esimerkiksi ihan kävellessä tai ravatessa?

Meillä nimittäin Luna menee puhuhyppelyä kulkiessaan hitaassa laukassa (jos tekee kunnon spurtin niin tällöin ei pomputa). Meillä on seuraavat tutkimukset ellei tilanne muutu ensivuoden maaliskuussa kun tuo täyttää 3v ja mennään uudestaan virallisiin polvitutkimuksiin. Ajattelin samalla että kuvautan lonkat ja polvet. Lonkathan tolla on C:t ja toinen polvi ykkönen ja tässä kauhulla odotan että alkaako jossain vaiheessa näkymään isompia oireita.

Anne kirjoitti...

Ikäviä uutisia :( Isoja päätöksiä edessä, tuo leikkaushomma on iso ruljanssi, mutta pärjääkö ilmankaan. Vaikka Saimi ilmeisesti kuntoutuikin varsin hienosti edellisestä leikkauksesta :) Tsemppiä teille!

kehveli kirjoitti...

Saimilla on ekassa polvitarkissa (vähän yli 1-vuotiaana) lausuttu polvet 1/2 ja viime talvena (2½ vuotiaana) alkoi enemmän oireilla. Ravissa liike on (ja oli silloinkin) hieno, vauhdin lisääntyessä 'pompottaa' ja vapaana menee pelkkää laukkaa, peitsiä, tai sit etupää ravaa - takapää laukkaa toispuoleisesti.
Lonkat on myös KL:ssa lausuttu D/D -vaan leikannut ortopedi oli sitä mieltä, että ne on B/B, korkeintaan B/C. Polvet on nyt leikkauksen jälkeen 0/2.

Yritän nyt tosiaan ajatella "järjellä" ja en meinaa lähteä uusiin leikkauksiin, koska mulla on noi kolme muutakin koiraa + oma elämä ... edellisestä leikkauksesta toipuminen kuntoutusrumbineen oli koiralle, sekä meille muille sen verran kova juttu.
Isoja päätöksiä...